Sunday, July 22, 2007

Oikeasti pohjoisessa


Ajoimme tänään enimmäkseen viitostietä, joka ei olekaan niin hurjasti liikennöity valtatie kuin luulimme, lähinnä tylsä. Reitti jakautui kuitenkin tänään mukaviin pätkiin, koska tulimme useamman pikkukunnan läpi. Poikkesimme Ristijärven keskustaan ja sieltä pienemmälle tielle Hyrynsalmelle asti, jossa pidimme jätskitauon. Sama jytäauto ehti välipalamme aikana madella ohi kolme kertaa, ilmeisesti keskusta on aika pieni...

Pian kuvan ottamisen jälkeen jatkoimme matkaa kohti Suomussalmea. Käännyimme viitostielle ja aloimme hilautua ylämäkeen (ei suinkaan viimeisen kerran tänään!) kun huomasin jotain liikettä oikealla tien vieressä. Lauma harmaita hevosia hölkkäsi reipasta tahtia laitumellaan kohti tietä. Paitsi että hetkinen... eihän hevosilla ole sarvia! Eivätkä otukset olleet laitumella aidan takana vaan pellolla! Me etelän lapset olimme mykistyneitä: tien vieressä oli porolauma! (Tai siis poroTOKKA!) Ne olivat isoja! Ja vapaana! Villieläimiä ihan keskustan lähellä!

Olin kyllä odottanut näkeväni poroja jossain Pohjois-Lapissa, mutta tämän tapauksen jälkeen olin jo vähän niin kuin ylpeä itsestäni: olen pyöräillyt Porvoosta poronhoitoalueelle!

Kaisa

No comments: