Tuesday, July 31, 2007

Kuules Harald, meillä olisi vähän asiaa....


Den Konglige Norske Asfaltenin taso vaihtelee huonosta erittäin huonon kautta surkeaan. Sen saimme tänään kokea polkiessamme ylös tunturin seiniä pitkin.

Vitsailimme alkumäestä sillä että Kong Harald on määrännyt että vain ne paikat jotka ovat kuninkaalisen perheen käytössä päällystetään hyvällä asvaltilla. Muut pärjätkööt oudolla sorasekoitteella. Kiitimme samalla mielessämme Suomen Demokraattista Kansantasavaltaa ja sen johtoa, joka katsoo että jokaisella veronmaksajalla on yhtälainen oikeus tienpinnoitteeseen.

*

Myönnän että tänään oli ensimmäinen kerta matkan aikana jolloin usko oli loppua. Ja oli kohtia jossa itku ei ollut kaukana. Toki päivä oli niin kuuma ettei hyvää vettä kannattaisi siihen hukata - neste kun muutenkin oli kortilla. Ajoimme mäkiä jotka eivät ikinä loppuneet, pään yllä aurinko joka polttaa silmiä ja alla maaperä joka saisi suomalaisen tieinsinöörin puhkeamaan kyneliin.

Tämä johti siihen että ylämäissä hikoiltiin kuin siat, ja alamäissä painettiin jarrua kädet krampaten. Tiepäällysteeseen kun kuului myös usein toistuvia ja epäsäännöllisesti ilmentyviä reikiä, jotka ovat mannaa niin renkaille kun vanteillekin.

Nyt suihkussa käyneenä ja vatsani täyteen syöneenä voin jo naurahdella päivälle. Mutta sen sanon niille jotka eivät Pohjois-Norjassa ole pyöräilleet – harjoitelkaa kestävyyttä, sillä sitä täällä tarvitaan!

Mutta kun hiukan uskalsi irroittaa katsettaan edessä olevasta tiestä sai todistaa maisemaa joka oli huimaava. Korkeita tuntureita, syviä vuonoja, kirkkaita puroja. (Niin, sieltähän sitä vettä olisi saannut, mutta kun emme oikein siinä vaiheessa tienneet voiko sitä juoda...)

*

Majapaikkaan rullattuamme kysyimme kylän kaupasta. Vastaus oli että tämä oli kylän kauppa. Samalla kun se oli kylän huoltoasema. Ja kylän ravintola. Sekä kylän campingalue ja hotelli. Itse asiassa, majapaikkamme oli kylän keskusta, sillä koko kylä koostui yhdestätoista asukkaasta.

Mutta se oli sentään parempi tulos kun eräällä naapurikylällä, jossa ei asunut ketään. Josta kumpuakin filosofinen kysymys, onko kylä kylä jos ei siellä asuta? Jätän teidät miettimään tuota. Hyvää yötä. Huomenna on aikainen herätys.

Leka

2 comments:

Unknown said...

Hej farbror tights! E d där skjortan vi gav dej? :)
h. din favoritelev

chribbe said...

Alla vägar i Norge är urusla, enligt vad jag erfarit. Även i söder där kongen åker. E-vägen från Oslo till Lillehammer som dom fixa (!) före OS är som en liten bystig i Finland.