Saturday, July 28, 2007

Norja-kuume!


Olen miettinyt viime päivät, mistä saisimme hyvän Pohjois-Norjan kartan, jossa näkyisivät myös leirintäalueet ja retkeilymajat. Oma Pyöräily GT -karttamme on superhyvä, mutta ei Suomen rajojen ulkopuolella sisällä juurikaan muuta tietoa kuin päätiet. Katselin Kuusamossa kirjakaupassa paria Norjan karttaa, mutta ne olivat selkeästi autoilijoille suunnattuja ja mittakaava ei sopinut meille. Kun uusin Potter-kirjakin oli sieltä lopussa, en tehnyt kauppoja.

Tänään kohtalo sitten puuttui peliin. Ensimmäinen leirintäalue, johon yritimme, oli täynnä (oli muuten ensimmäinen kerta reissun aikana!). Seuraavalle oli 10 kilometriä ja mietimme hetken, viitsisimmekö lähteä niin kauas pois Ivalon keskustasta. Muutaman minuutin seisoskelu ruokakaupan edessä seuraamassa kiroilevia esiteinejä ja kaljaa kaksin käsin raahaavia aikuisia vakuutti minut siitä, että halusin nimenomaan vähintään 10 kilometrin päähän keskustasta.

Ratkaisu osoittautui mainioksi, kun kaarsimme viihtyisän Ukonjärven leirintäalueen pihaan Inarinjärven rantaan. Ystävällinen emäntä toivotti meidät tervetulleiksi ja johdatti sisään vastaanottoon. Sisään päästyämme hän kysäisi: "Tarvitsisitteko tällaista Pohjois-Norjan esitettä, tässä on tietoa kaikista majoitusmahdollisuuksista ja kartta?" Mahtava paksu vihkonen sisältää kaiken Norja-infon, mitä ikinä olemme tarvinneet, ja syöksyimme sisään mökkiimme tutkimaan sitä kädet innosta täristen. Skippagurra! Ifjord! Lebesby! Kjölleford! Mehamn! Gamvik! Loppureissun reitti alkaa hahmottua, pitkää peukkuja että pyörät ja ahterit kestävät!

Kaisa

1 comment:

Hanna Kopra said...

Molempiin niksinä (kuten elämässä yleensäkin) auttaa Jeesusteippi!