Sunday, July 22, 2007

Kulutusjuhlijat


Saapuessamme toistaiseksi pisimmän päiväreissumme jälkeen leirintäalueelle Suomussalmen edustalla tarjoutui meille mahdollisuus valita kolmen eri tasoisen ja hintaisen mökin väliltä. Kumpikaan muuttuja ei päätä huimannut. Hinnat olivat 22 euroa yö, 32 euroa yö, ja hienoin, varsinainen deluxemökki hintaan 42 euroa yö.

Aluksi meille kuitenkin tarjottiin vaihtoehto oikeastaan kahden mökkityypin välillä, sillä edessämme jonossa oleva pariskunta sai hienoimman mökin avaimen käteensä nenämme edessä. (Ajatuksessa kävi että olisi pitänyt polkea nopeammin, mutta olisi heidän autonsa siltikin varmaan ollut meitä nopeampi...)

Onni oli kuitenkin meille myötä, sillä perheen isäntä palautti mökin avaimen jo muutaman minuutin kuluttua ja suuntasi hienon autonsa nokan jonkun toisen retkeilyalueen suuntaan. Näky ei ilmeisesti ollut mielyttänyt pesuetta. Vaan meille kelpasi.

Niin etelästä tulleet vähävaraiset pyörämatkailijat löivät elämän risaiseksi, ja ottivat alueen hienoimman mökin. Siinä oli suihku josta tuli lämmintä vettä ainakin toista minuuttia. Ja pieni keittiö, johon vesi kannettiin ämpärissä. Ja hiukan pahalta haiseva kemiallinen vessa.

Mutta me emme valittaneet, sillä ruoka jonka keitimme oli herkullista, näkymä ikkunasta mainio, ja sänky pehmeä. Ja mikäli sisustus ei urbaania visualistia miellytä, niin asiaan on helppo ratkaisu: silmät kiinni, ja herätys aikaisin aamulla.

Tack och hei!

Leka

1 comment:

Unknown said...
This comment has been removed by a blog administrator.