Thursday, August 2, 2007

5 asiaa josta olen matkan aikana ollut kiitollinen


1. Hyvä matkaseura

Ja vaikka se sattuukin olemaan oma vaimo niin pyydän ettei tätä lueta pelkäksi lässytykseksi. Ilman järkevää ihmistä jonka kanssa on voinut keskustella, jonka kanssa on voinut jakaa päivän tapahtumat, ovat ne sitten olleet hyviä tai huonoja tai pelkästään absurdeja (niitä on riittänyt!) matkanteko olisi katkennut jo alkuunsa. Tai ainakin ollut paljon merkityksettömämpi.

2. Lukkopolkimet

Monille kauhistuksen aihe - eikö pelota olla sidotu pyörään sillä tavoin? Ja mitä sitä totuutta kieltämään, harjoitteluun kuuluu ainakin yksi kaatuminen. Se oli onneksi jo hoidettu molempien osalta hyvissä ajoin ennen matkaa, ja oli kummankin kohdalla henkisesti kovempi isku kuin fyysiseti.

Lukkopolkimet antavat käytöön huomattavasti laajemmat lihasvoimavarat. Lihaksia kun voi käyttää näillä sekä polkemiseen että nostamiseen. Erityisesti ylämäissä suosittelen mitä lämpimimmin! (Puritaanit voivat sitten moittia meitä siitä että meillä on maantiepyörissä spd-polkimet, mutta voin vakuutaa että kävely on huomattavasti helpompaa piilolukkojen kanssa.)

3. Trailer Bob

Uskollinen kärrymme joka on kerrännyt niin paljon huomiota matkamme aikana, ettei kukaan ole edes ehtinyt huomata että Kaisa on amputoitu. Vaistoankin Kaisan suunnalta hienoista mustasukkaisuutta Bobia kohtaan...

Tavaraa on kulkenut mukana tarpeeksi ja helposti. Muuta kuljetustapaa en enää edes suostuisi käyttämään!

4. Sää

Olemme ilmeisesti säiden puolijumalan, Indran, lempilapsia. Sillä vaikka sää on ymmärryksemme mukaan ollut aivan kauhea kotopuolessa niin meille on riittänyt sateettomia päiviä koko retkemme ajaksi. Ensimmäistä päivää lukuunottamatta. Nekin kuurot jotka ovat meitä kastelleet ovat ollet lyhyitä ja ilmenneet vasta kun olemme aivan yöpaikan ovella. Öisin on toki saattanut sataa, mutta silloin olemme olleet autuaassa unessa!

5. Oppilailtani lahjaksi saama punapilkullinen ajoasu

Tämä sekä tyylikäs että mukava ajoasu on monta kertaa ilahduttanut minua pitkien päiväetappien aikana. Sen on räikeä eikä jää keneltäkään huomaamatta, ja on tuonut monen kulkijan kasvoille hymyn. Voiko vaatteelta enempää vaatia?

*

Listaahan voii jatkaa loputtomiin, mutta lopetan kuitenkin tähän. Niin moni asia on ilahduttanut matkan aikana jotka eivät mihinkään listaan mahtuisi.

Leka

No comments: